Freitag, 3. April 2015

Philosophical Wine

 http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=56208
EU-topia  Tue 2015-04-07 at 6 p.m. M A G I S,    The language is English

Hrvatsko društvo za filozofsku praksu poziva vas na travanjski filozofski cafe u galeriji Magis u Osijeku (Europske avenije 6), koji će se održati u utorak, 7. travnja 2015. godine s početkom u 18 sati.

Ovoga puta, poseban gost filozofskog cafea bit će Mike Roth, sa Sveučilišta u Konstanzu, koji će moderirati filozofski cafe na temu EUtopia. Kroz ovu raspravu propitat ćemo osnovne teze o Utopiji Thomasa Morea te vezu između savršenog društvenog uređenja i zajednice u kojoj živimo, Europske Unije. Naglašavamo da će se filozofski cafe održati na engleskom jeziku, kako bismo olakšali komunikaciju našem gostu, ali da savršen engleski nije preduvjet sudjelovanju.

Isto tako, da biste sudjelovali na filozofskom cafeu, ne morate biti formalno obrazovani u filozofiji; sudionici filozofskog cafea uvijek izražavaju vlastito mišljenje i stavove o zadanoj ili izabranoj temi. Ovoga puta imamo zadanu temu za koju smatramo da je relevantna za društvo u kojem živimo te svevremena i predmet ispitivanja svake civilizacije, počevši od antičke Grčke, preko renesanse, sve do danas.

Mike Roth radi kao profesor na Sveučilištu u Konstanzu. Godinama se bavi filozofskom praksom, aktivan je u švicarskom društvu za filozofsku praksu te vodi društvo SinnPraxis. Voditelj je filozofskih putovanja, filozofskih cafea, bavi se biblioterapijom, filozofskim dijalogom i filozofijom za djecu. Kao gost osječkog filozofskog cafea, osječkoj će publici predstaviti svoju metodu na primjeru teme EUtopia.


Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=56208#ixzz3WGMYo2eu

Keine Kommentare: